Revolutionair nieuw logistiek concept voor de Horeca in Zwolle

 

Duurzame horeca

Zwolle, volgens velen een van de mooiste steden van Nederland, is steeds drukker geworden. De verwachting is dat de groei nog wel even aanhoudt. De impact hiervan op een binnenstad die eeuwen geleden is gebouwd is enorm. Horecabureau Zwolle heeft een concept ontwikkeld om een flinke bijdrage te leveren aan het leefbaarder maken van de mooie stad Zwolle. Dit doen we door samen met de horeca in Zwolle te zorgen voor:

CO2-reductie
We gaan de strijd aan met de diesel bezorgkilometers. We gaan de horeca in Zwolle vanuit een distributielocatie (Horecabureau Zwolle Greenhub) aan de rand van Zwolle, food en non-food leveren met elektrisch vervoer; de Horecabureau Zwolle Mobiel (zie bovenstaande foto). Dit zorgt voor een flinke reductie van CO2-uitstoot. 

De horeca is “goed” voor 40% van alle vervoersbewegingen in de binnenstad van Zwolle. Dit zorgt voor veel CO2-uitstoot, geluidsoverlast en schade aan het fragiele wegdek in de binnenstad. Horecabureau Zwolle zorgt voor een flinke reductie van het grote aantal bezorgmomenten met dieselbakwagens aan de horeca in Zwolle. Dat is goed voor de binnenstad van Zwolle die natuurlijk nooit gebouwd is voor vrachtwagens.

Circulaire afvalverwerking
We bezorgen niet alleen maar halen bij de horecazaken ook de verschillende restafvalstromen op. Deze restafvalstromen laten we circulair verwerken tot nieuwe producten die we weer aan de horeca leveren.

De “korte keten”
Voor food versproducten is het uitgangspunt dat zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de “korte keten” methode. Dit geeft de grootste milieuwinst en besparing terwijl er aan de kwaliteit niet getornd wordt. De “korte keten” houdt in dat wij in de regio Zwolle leveringscontracten sluiten met lokale boeren en fabrikanten.

Inkoopvoordeel voor de horeca

Naast de milieuwinst voor de gemeente Zwolle, haar inwoners en de horeca, levert Horecabureau Zwolle uw horecazaak ook nog financiële voordelen op:

  • Uw horecazaak bespaart minimaal 10% op uw huidige non-food en food inkoopprijzen. Deze besparing realiseert Horecabureau voor u door gebruik te maken van slimme nieuwe logistieke oplossingen.
  • Uw horecazaak krijgt de beschikking over uw eigen gratis persoonlijke inkoop assistent. U kunt met al uw vragen op inkoopgebied bij hem of haar terecht. Dus niet alleen op het gebied van non-food en food maar ook op het gebied van dienstverlening. Uw Horecabureau Zwolle inkoop assistent zoekt dan uit wat de beste, goedkoopste en milieuvriendelijkste inkoopoplossing voor een specifieke vraag is.

Doe ook mee

Indien u ook duurzamer wilt werken én goedkoper wilt inkopen bel dan met ons op 085 00 90 911 om een afspraak te maken. Wij komen dan bij u langs om u meer in detail uit te leggen hoe ook u van het Horecabureau project kunt profiteren.
Met vriendelijke groet, Team Horecabureau.